В декларация на външнополитическата служба на Европейския съюз, разпространена днес, ЕС

...
В декларация на външнополитическата служба на Европейския съюз, разпространена днес, ЕС
Коментари Харесай

Европейският съюз осъди убийството на иранския ядрен физик Мохсен Фахризаде

В декларация на външнополитическата работа на Европейския съюз, публикувана през днешния ден, Европейски Съюз осъди терористичния акт, при който в петък бяха убити нуклеарният физик Мохсен Фахризаде - началник на изследователския център при министерството на защитата, и още няколко души, предава ТАСС. 

„ Това е престъпно закононарушение, което опонира на правилото за отбрана на човешкия живот, отстояван от Европейски Съюз ”, се споделя в документа. Върховният представител на Съюза за външните работи и сигурността Жозеп Борел изрази съболезнования на околните на починалите и пожела скорошно излекуване на ранените.

„ В днешното време на несигурност повече от всеки път е значимо всички страни да запазят успокоение и да демонстрират оптималната въздържаност, с цел да се избегне ескалация, от която никой не може да има интерес ”, се споделя още в декларацията.

Междувременно президентът на Иран Хасан Рохани обвини Израел за убийството на Фахризаде. За това  " кърваво закононарушение " е отговорен „ наемническият узурпаторски ционистки режим “, съобщи президентът.

„ Убийството на мъченика Фахризаде демонстрира отчаянието на нашите врагове и дълбочината на тяхната ненавист... Неговото страдалчество няма да забави нашите достижения “, акцентира Рохани и настоя, че Техеран ще отмъсти за гибелта на учения. Подобна закана насочи през днешния ден и висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР